Overslaan en naar de inhoud gaan

World Forum The Hague brengt jazz terug ‘in the building’

do, 03/07/2019 - 17:04

Op 16 maart 2019 gaat er iets speciaals gebeuren! Er zal weer jazz door World Forum The Hague klinken. Er zullen in de grote zaal (King Willem-Alexander), in de Atlantic en op diverse andere plekken in World Forum jazz optredens zijn ter ere van het vijftig jarig bestaan van de Haagse congreslocatie.

World Forum organiseert Festival TIJD op 16 maart 2019. Dit evenement wordt speciaal georganiseerd om samen het 50 jarig jubileum van World Forum/Het Congresgebouw te vieren. Een groots evenement voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een band met dit iconische gebouw. Michiel Middendorf, World Forum The Hague: ‘Natuurlijk is een onderdeel van dit evenement ook jazz, het is niet voor niets dat er ruim 30 jaar lang jazz door ons gebouw klonk. Veel herinneringen van onze bezoekers komen voort uit deze gebeurtenis. Dan geven we onze bezoekers graag nog één keer een mooie herinnering!’

 

Logo Jazz in the Building PNG_0.png


Jazz in the building
Speciaal voor 16 maart zijn er mooie momenten tijdens de grote show van 13.00-14.15 waar onze bezoekers weer van jazz kunnen genieten. De opening zal verzorgd worden door Benjamin Herman, een van de bekendste en populairste Nederlandse jazzmuzikanten. Met zijn werkdrift en veelzijdigheid is hij een verbindende factor in de muziekscene. Hij zal een spectaculaire opening verzorgen van de show in de King-Willem Alexander Zaal. Tijdens de show van 13.00-14.15 treedt ook Harrison Young op met zijn ‘Tribute to North Sea Jazz’. Vorig jaar speelde de Amerikaan met zijn jazzband festivals als Jazz in de Gracht en Nacht van de Kaap plat. Met Koen Herfst, die er ook op 16 maart bij zal zijn, en Paul Quinn (Saxon) bouwde hij aan een rock & roll-album en met zijn ‘Rock to Jazz’ covershow ging hij de halve planeet over. 

Jazz in the Building (Atlantic Zaal) wordt om 14.30 geopend door een gelegenheidskwintet bestaande uit zowel jazzveteranen die het Haagse North Sea Jazz Festival nog hebben meegemaakt als uit jonge talenten die hun plek in de jazzwereld zonder meer verdiend hebben. Om 15.30 is er een jamsessie met diverse artiesten. Onder andere Eric Ineke, Peter Beets en Simon Rigter bundelen op 16 maart 2019 hun krachten tijdens Festival TIJD.

Laat u verrassen door diverse jazz optredens in het hele gebouw en tijdens de Backstage Tours.
Kijk voor meer informatie op de website www.vijftigjaarworldforum.nl/festivaltijd/