Overslaan en naar de inhoud gaan
The Hague ICCA top 50

Den Haag: in Top 50 ICCA

ma, 05/08/2017 - 12:55

Den Haag staat nu gepositioneerd in de top 50 van internationale congressteden in Europa, volgens een ranglijst die vandaag wordt gepubliceerd door de International Congress and Convention Association (ICCA). Tevens is Den Haag één van de 100 aantrekkelijkste congressteden ter wereld.

Deze ranking ondersteunt de bevindingen van het onderzoek dat eerder dit jaar is gepubliceerd door NBTC Holland Marketing, waarin bekend gemaakt werd dat Den Haag 135 congressen heeft georganiseerd in 2016 - een toename van 50% in vergelijking met 2014 en 2015.

"De congresindustrie is uitermate belangrijk voor Den Haag en wij zijn blij met deze nieuwe positionering," benadrukt Karsten Klein, wethouder voor o.m. Stedelijke Economie van Den Haag. "Het is een bewijs van de hoge waardering die associaties hebben voor ons internationale ondernemingsklimaat, de bestaande kennisinfrastructuur, de hotels van wereldklasse en ons vernieuwde congrescentrum World Forum."

Naast het behalen van hoge posities op beide ranglijsten kan Den Haag melden dat de stad in 2016 een totaal van 13.139 congresdeelnemers heeft ontvangen - het hoogste aantal ooit. Het gaat hierbij om een toename van ruim 2000 ten opzichte van 2015, een bewijs van de hoogstaande en continu verbeterende evenementeninfrastructuur in de stad.

"In 2016 hebben wij onze nieuwe branding gelanceerd en onze positionering aangescherpt, en - misschien nog wel belangrijker - hard gewerkt aan het stroomlijnen van ons netwerk van dienstverleners in de evenementenindustrie," aldus Nienke van der Malen - van der Horst, directeur van The Hague Convention Bureau (THCB).

"Met deze benadering hebben wij heel positieve resultaten behaald. We gaan dan ook door met het aanbrengen van strategische verbeteringen om ervoor te zorgen dat Den Haag steeds aantrekkelijker wordt als bestemming voor internationale conferenties."

In 2017 en 2018 ontvangt Den Haag veel congressen van hoog aanzien en met grote invloed, waaronder het International Congress on Child Abuse and Neglect, de Cyber Security Week en de langverwachte One Young World Summit.

Wereldwijd staat Den Haag samen met Frankfurt op de 85e plaats, waarmee Den Haag de congressteden als Moskou, Bordeaux en Liverpool naar de kroon steekt.

Ieder jaar worden de ICCA-ranglijsten gepubliceerd als een belangrijke benchmarkstudie in de congres- en evenementenindustrie wereldwijd. Meer dan 200 Europese en bijna 400 internationale steden worden geëvalueerd aan de hand van het aantal bijeenkomsten en evenementen dat ieder jaar wordt georganiseerd in een congresstad.

 


 

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met: 
World Forum: Linda van Wijngaarden 0031 (0)70 306 62 06 / 0031 (0)6-3067 3417 linda.vanwijngaarden@worldforum.nl