Overslaan en naar de inhoud gaan
World Forum The Hague ESPEN

Na 20 jaar keert ESPEN terug naar Nederland, dit keer naar Den Haag

ma, 04/03/2017 - 16:09

Na 20 jaar keert ESPEN terug naar Nederland, dit keer naar Den Haag

Den Haag is aangekondigd als de volgende gaststad voor de 39e editie van ESPEN, dat plaats zal vinden van 9 tot 12 september 2017. Het is niet de eerste keer dat het ESPEN congres in Nederland wordt gehouden, voorgaande keren was het congres in Maastricht in 1981 en in Amsterdam in 1997.

ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) trekt jaarlijks verschillende soorten deelnemers aan, waaronder dokters, zusters, apothekers en diëtisten. Naar verwachting komen er meer dan 3,500 deelnemers uit 100 verschillende landen om het congres bij te wonen.

“We zijn ontzettend enthousiast dat Den Haag het ESPEN congres mag verzorgen- we waarderen de focus op innovatie van dit evenement en daarnaast het opvallend talent dat het aan zal trekken. We zijn ervan overtuigd dat het een positieve invloed op onze stad zal hebben”, sprak locoburgemeester Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens in Den Haag.


“Mede dankzij het sterke netwerk is Den Haag klaar om een geweldig evenement neer te zetten”, aldus Nienke van der Malen, directeur van The Hague Convention Bureau. “De stad heeft alle ingrediënten om ervoor te zorgen dat alle participanten van een memorabel en prettig verblijf kunnen genieten”.

Het hoofdthema van ESPEN 2017 is innovatie in voeding. Voor het eerst in het bijna 40-jarige bestaan zullen er vijf sessies gelijktijdig plaatsvinden. Hierbij staan er vier zake centraal: acute en chronische aandoeningen, kindergeneeskunde en geriatrie. Het eendaagse Healthy Food Congress vormt ook een hoogtepunt en zal kort voor aanvang van het ESPEN congres plaatsvinden.

De organisatoren zullen daarnaast nauw samenwerken met de plaatselijke voedingsmiddelenindustrie. Het programma wordt in een passende vorm gegoten en deelnemers krijgen interessante informatie aangeboden. In Den Haag en omgeving zijn diverse bedrijven en instanties gevestigd, waaronder de grootste glastuinbouwbedrijven ter wereld.

www.espen.org
  

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met: 
World Forum: Linda van Wijngaarden 0031 (0)70 306 62 06 / 0031 (0)6-3067 3417 linda.vanwijngaarden@worldforum.nl