Overslaan en naar de inhoud gaan

Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging brengt IUPAC 2023 naar Den Haag

di, 07/18/2017 - 09:00

Het 49e World Chemistry Congress vindt plaats in Den Haag. Het evenement wordt in 2023 gehost in World Forum The Hague en er worden ruim 2500 gedelegeerden verwacht. 

"IUPAC's visie is het samenbrengen van de ​internationale gemeenschap op het gebied van wetenschappelijke scheikunde. Het is van essentieel belang om zowel de meest relevante ontwikkelingen in de moderne chemie te presenteren als de jongere chemici te inspireren," aldus Prof. dr. Floris Rutjes, voorzitter van de KNCV. "Ik ben er zeker van dat we in 2023 in Den Haag grote stappen kunnen zetten om dit doel te bereiken."

IUPAC 2023 valt samen met het 120-jarig jubileum van uitmuntend academisch onderzoek in de scheikunde in Nederland. 

Het is de eerste keer dat het IUPAC congres in Nederland gehouden zal worden. Tijdens het evenement bezoeken 2500 gedelegeerden het congres in de grootste congreslocatie van Den Haag, World Forum. 

"Het winnen van deze bid weergeeft goed de internationale reputatie die Den Haag als eersteklas congreslocatie heeft verworven. We kijken er naar uit om de gedelegeerden van IUPAC te verwelkomen in de stad en zijn blij met de kennis en innovatie die het evenement naar Den Haag brengt," zegt Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens. 

Nienke van der Malen, directeur van The Hague Convention Bureau: "Dit congres is een grote aanwinst voor Den Haag. De stad en haar partners zullen er alles aan doen om het succes van IUPAC 2023 te faciliteren."

"Scheikunde heeft in Nederland een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn bijzondere ontdekkingen gedaan waarbij grote organisaties samenwerkten met academische teams van wereldklasse. Tijdens IUPAC 2023 delen we de diverse en grensverleggende ontwikkelingen  op het gebied van chemie," aldus Nobelprijswinnaar in Scheikunde, Prof. Ben L. Feringa van de Rijksuniversiteit Groningen.

International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) is een autoriteit op het gebied van chemische nomenclatuur, terminologie, gestandaardiseerde meetmethoden, atoomgewichten en heeft als hoofddoelstelling het opzetten en uitbreiden van standaarden die van belang zijn voor de scheikunde.
 


Opmerkingen voor de redactie
The Hague Convention Bureau (THCB) is de officiële marketingorganisatie die zorgt dat Den Haag in beeld is als locatie voor bedrijfsevenementen.

www.theconferencethehague.com
https://iupac.org/ 
http://www.kncv.nl/​ 

Mediavragen
Neem voor meer informatie of mediavragen contact op met Larissa Kreutzberg:
E: media@theconferencethehague.com  
T: +31 623914723 ​