Overslaan en naar de inhoud gaan
The Hague

Den Haag versterkt haar positie als MICE-bestemming

wo, 03/28/2018 - 17:29

De economische resultaten van 2017 laten zien dat de populariteit van Den Haag als MICE-bestemming toeneemt, zo blijkt uit een rapport van The Hague Convention Bureau (THCB). In het rapport presenteert THCB haar middellange en lange termijn strategie om van Den Haag de tweede congresstad van Nederland te maken. De organisatie bouwt hiermee voort op eerder behaalde successen in de internationale congresmarkt. 

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) meldt dat Den Haag in 2017 gaststad was van 149 internationale bijeenkomsten, 10% meer dan het jaar daarvoor. Deelnemers brachten gemiddeld 4,6 dagen door in de stad, een toename van 22% ten opzichte van 2016. De economische spin-off van 70 miljoen euro betekent een groei van 69% in vergelijking met 2014. 

Den Haag is de thuisbasis van meer dan 200 internationale organisaties, waardoor de stad een bijzonder kosmopolitische sfeer en een divers kenniscluster heeft.

'Het aantrekken van internationale congressen en bezoekers is van cruciaal belang voor de stad', aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens. 'Den Haag is de Internationale Stad van Vrede en Recht, een mondiale hub en een koploper in sectoren als cybersecurity. Congressen en evenementen die naar Den Haag worden gehaald moeten passen binnen het profiel en de waarden van de stad.' Klein vervolgt: 'Structurele financiering van citybranding en campagnes is nodig om te zorgen voor een blijvend positief beeld van Den Haag.' 

De proactieve aanpak van THCB en de nauwe samenwerking met een hoogwaardig netwerk van partners hebben de reputatie van de stad als eersteklas congresbestemming versterkt. De ervaring en expertise van THCB in het presenteren van een overtuigende case heeft 47 congressen naar Den Haag gebracht in 2017, goed voor een economische spin-off van 47.676.000 euro.