Overslaan en naar de inhoud gaan
Brexit Event World forum

Het aftellen is begonnen. Nog een jaar tot de Brexit.

vr, 03/23/2018 - 17:59

Het aftellen is nu echt begonnen. Op 29 maart aanstaande is het exact één jaar voor het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt. Om te zorgen dat bedrijven starten met hun voorbereidingen en om praktische tips te geven organiseert de NBCC in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, VNO-NCW en MKB-Nederland een speciaal NBCC Brexit Forum Event. Pers is van harte uitgenodigd bij dit evenement aanwezig te zijn, klik hier voor de aanmelding.

Minister Kaag, Hans de Boer, Jean-François van Boxmeer en Niclas Mårtensson

Tijdens het event zal Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) een toelichting geven op de uitkomst van de Europese Raad de week ervoor. Ook staat ze stil bij hoe de overheid zich voorbereidt en hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden. Zo lanceert het Ministerie van BZ een aantal nieuwe concrete tools die met het bedrijfsleven samen zijn ontwikkeld en inzicht geven in hoeverre een bedrijf al is voorbereid op de Brexit. Daarnaast zullen Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, Jean-François van Boxmeer, CEO van Heineken NV en lid van de Steering Committee van de European Roundtable of Industrialists (ERT) en Niclas Mårtensson, CEO van Stena Line hun visie geven op Brexit en wat ondernemers nu al kunnen doen.

Experts geven praktisch advies

Omdat de tijd dringt voor een goede voorbereiding zal een panel van experts en ondernemers ingaan op praktische vragen die leven in de zaal. Aan deze paneldiscussie nemen deel: Pieter Omtzigt (CDA en Brexit-rapporteur Tweede Kamer), Leon Kanters (KPMG Meijburg & Co), Harry Brockhoff (DFG), Lauwrens de Jong (Henneken International Removals), Angela McEwan (Clifford Chance) en Marieke Kees-van der Zwet (PwC). Verder zijn er diverse best practices zowel uit de diensten- als de goederensector ter inspiratie. Ook krijgen ondernemers tijdens een speciaal inloopspreekuur de kans om vragen te stellen aan diverse beleidsmakers en experts.


Programma
13.45 uur: Ontvangst
14.15 uur: Start Event
17.00 uur: Einde Event & Borrel & Pers
18.00 uur: Einde

Over NBCC

De Nederlands Britse Kamer van Koophandel (NBCC) is een bilateraal opererende ledenorganisatie met kantoren in London en Den Haag. NBCC richt zich volledig op de intensivering van de handels- en investeringsbetrekkingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk en het behartigen van de belangen van haar leden.

Meld u zich hier gratis aan!