Overslaan en naar de inhoud gaan
The Hague Accessibility

Bereikbaarheid

Waar u ook vandaan komt, Den Haag is eenvoudig bereikbaar. De stad bevindt zich in een van de best ontsloten regio’s van Europa, met snelle toegang tot twee internationale luchthavens en goede treinverbindingen. Den Haag heeft een uitstekend en duurzaam openbaar vervoersysteem, waarmee u eenvoudig uw weg vindt. De efficiënte en punctuele trams en bussen stellen alle deelnemers in staat om op tijd hun bijeenkomsten bij te wonen.

Naast het goede openbaar vervoer kunt u ook nog overwegen om lopend naar uw bestemming te gaan. In een van de zonnigste steden in Nederland is een wandeling langs de kust of de prachtige historische gebouwen in het centrum zeker de moeite waard!

Transport in de stad
Het beleid van Den Haag is er al lange tijd op gericht om de stad autoluw, groen en leefbaar te maken. De Nederlanders verplaatsen zich vaak met de fiets of het openbaar vervoer. Files zijn relatief schaars en doen zich meestal tegen het einde van de werkdag voor.

Lopen
Te voet is Den Haag eenvoudig te doorkruisen: in minder dan een uur loopt u van het centrum tot aan de zee. In deze compacte stad, die voor een derde bestaat uit parken en groenstroken, is een wandeling in de frisse buitenlucht altijd een optie.

Openbaar vervoer
Den Haag beschikt over uitstekend openbaar vervoer. Met ruim 30 bus- en tramlijnen vinden u en uw gedelegeerden snel en veilig de weg naar bestemmingen in en rond de stad. Zo komt u in minder dan een kwartier van Den Haag Centraal Station naar World Forum. U kunt vanuit alle hotels in Den Haag World Forum bereiken met openbaar vervoer en de meeste hotels liggen op loopafstand. 

Congreskaart
Voor congresdeelnemers biedt HTM, het Haagse openbaar vervoerbedrijf, een speciale congreskaart aan, waarmee u als congresorganisator de deelnemers in staat stelt alle trams en bussen in de regio Haaglanden te gebruiken. De kaart wordt afgedrukt met de naam van uw congres en de geldigheidsdatum. Ook krijgen de deelnemers daarbij een folder met informatie over het openbaar vervoer, inclusief een stadskaart met de verschillende transportnetwerken. Een extra voordeel voor buitenlandse bezoekers is dat zij bij het in- en uitstappen niet hoeven in of uit te checken. Dit maakt het proces sneller en efficiënter, wat zeker handig is als de houder van de kaart op weg is naar het congres en beperkt tijd heeft.

 


Mindervaliden parkeerplekken
World Forum The Hague beschikt over drie mindervaliden parkeerplekken op het Churchillplein, voor het gebouw. Van deze plekken kunt u gratis gebruik maken indien u in het bezit bent van een gehandicaptenkaart, deze moet zichtbaar in de auto liggen (dit wordt regelmatig gecontroleerd).