Overslaan en naar de inhoud gaan
World Forum The Hague

29e Alzheimer Europe Conference vindt plaats in Den Haag in oktober 2019

di, 09/05/2017 - 09:36

Het 29e Alzheimer Europe congres met het thema ‘Making valuable connections’ vindt van 22-25 oktober 2019 plaats in Den Haag. Het evenement wordt gehost in het onlangs gerenoveerde World Forum The Hague en naar verwachting zal het congres bezocht worden door ruim 700 deelnemers.

“Het belang van netwerken en samenwerken op alle gebieden rondom Alzheimer en andere vormen van dementia heeft de focus op ons congres, en we zijn er van overtuigd dat Den Haag, als internationale congresstad met haar fantastische venues, infrastructuur en toegang tot onderwijs en beleidsmakers, de perfecte locatie is voor onze congresbezoekers om deze belangrijke verbindingen te leggen”, aldus Jean Georges, Executive Director van Alzheimer Europe.

“Den Haag zet grote stappen op het gebied van bereikbaarheid en gastvrijheid, en we zijn verheugd dat onze jaarlijkse conferentie in zo’n progressieve en sociaalbewuste stad plaats vindt. We zijn dankbaar dat de stad Den Haag ons op fantastische wijze ondersteunt tijdens de organisatie van ons congres”, zegt de heer Georges.

Marco Blom, adjunct-directeur van Alzheimer Nederland: “Alzheimer Nederland is zeer verheugd dat het Alzheimer Europe Congres 2019 in Nederland neerstrijkt. Dementie is een groeiend maatschappelijk probleem. Dit is hét moment om de ziekte in Europa, maar ook specifiek in Nederland, onder de aandacht te brengen. Den Haag als locatie past hier naadloos bij. Samen met partners wil Alzheimer Nederland dit moment omarmen. Onze ambitie is mensen met dementie én hun naasten de hoofdrol te geven. Door het betrekken van alle belanghebbenden zorgen we voor een memorabel congres over dementie.”

“De stad Den Haag is verheugd dat Den Haag geselecteerd is Alzheimer Europe Conference in 2019 te hosten in de stad,” zegt wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens, Karsten Klein. “Dit evenement is van groot belang voor vele organisaties en individuen. Wij geloven dat Den Haag als ‘City of Impact’ het perfecte podium biedt aan de Alzheimer Europe Conference in 2019.”

Het jaarlijkse congres van Alzheimer Europe brengt deelnemers bijeen die op verschillende manieren te maken hebben met dementie. Sommigen van hen omdat zij leven met dementie, anderen omdat zij zorgen voor iemand met dementie of werken met mensen met dementie. Tijdens het congres hebben deelnemers de kans om ervaringen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementie met elkaar te delen en uit te wisselen.
 

Voor meer informatie over het congres kunt u terecht op http://www.alzheimer-europe.org.


 

Opmerkingen voor de redactie
The Hague Convention Bureau (THCB) is de officiële marketingorganisatie die zorgt dat Den Haag in beeld is als locatie voor bedrijfsevenementen.
www.theconferencethehague.com

Mediavragen
Neem voor meer informatie of mediavragen contact op met Larissa Kreutzberg:
E: media@theconferencethehague.com   
T: +31 623914723