Overslaan en naar de inhoud gaan
World Forum The Hague

De Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) kiest voor World Forum The Hague

do, 12/19/2019 - 12:04

Nederland werd eerder al gekozen als gastland voor de 9e Conference of Parties van de Framework Convention on Tobacco Control en de 2e Meeting of Parties van het Protocol to Eliminate Illicite Trade in Tobacco Products in november 2020. Nu is ook de definitieve locatie bekend: World Forum The Hague.

World Forum The Hague is een internationaal congrescentrum in Den Haag met ruim vijftig jaar ervaring in de wereld van evenementen. Vitaliteit is één van de focuspunten van deze organisatie. Dit sluit direct aan op deze conferentie, die ontstaan is uit een internationaal verdrag dat het recht op een gezonde leefomgeving bevestigd als reactie op de tabakepidemie. De organisatie van de COP9 en MOP2  vindt plaats in goede  samenwerking tussen World Forum The Hague, het ministerie van VWS, het FCTC, en de gemeente Den Haag.

De Framework Convention on Tobacco Control is het eerste verdrag dat onder toezicht van de WHO tot stand gekomen is. Het verdrag is in 2003 aangenomen door de World Health Assembly. Het verdrag is een mijlpaal in het bevorderen van de publieke gezondheid, biedt nieuwe juridische mogelijkheden voor internationale samenwerkingen op het gebied van gezondheid en streeft een tabaksvrije generatie na.

Lees meer over de WHO Framework Convention on Tobacco Control via: https://www.who.int/fctc/about/en/.